Jag heter Iréne Claesson  och är född i Jönköping. 1978 flyttade jag med min familj till Skåne, och sedan 21 år tillbaka bor jag i Beddingestrand. Barnen är numera utflugna men istället har 3 små hundar flyttat in.

På mitten  av 1980-talet började kurser i  porlinsdocktillverkning att introduceras i Sverige.

Jag gick min första kurs 1988 och blev helt fast i detta. Min dotter Maria blev också intresserad.

Under åren har många kända dockskulptörer besökt oss här i landet och det har hållits kurser i skulptering av dockor, olika målningstekniker och ögonmålning, formtillverkning och andra specialkurser. Dessa kurser hölls främst på1990-talet och vi deltog i de flesta.

Senare  tillkom även tillverkning av hobbykeramik. Det var en naturlig följd, eftersom gjutningen av godset till keramik och porslinsdockor är lika. Vi har deltagit i många kurser i olika målningstekniker.

I slutet av 1990 startade vi att sy nallar i mohair. Stora och små i olika färger och former. Jag blir alltid lika förvånad över vilka underbara nallar, som  kan skapas av en bit tyg, ett par ögon  och lite stoppning.

2005 gick jag min första kurs i oljemålning av tavlor. Jag harsedan fortsatt med kurser även i akrylmålning och collageteknik.